Koningin Máxima discussieert over abortus met gouverneur in Texas

Tijdens haar vierdaagse werkbezoek in Amerika durfde Máxima gerust het onderwerp abortus aan te snijden in een gesprek met gouverneur Greg Abbott van Texas. “Een hele goede discussie,” noemt onze koningin het.

Minister Liesje Schreinemacher voor Buitenlandse Handel was mee en twitterde: We spraken over onze gedeelde geschiedenis en de economische kansen over en weer, maar ook over het belang dat Nederland hecht aan het recht op veilige abortus.”

Sinds dit jaar gelden er in verschillende Amerikaanse staten hele strenge wetten over abortus. Tijdens het gesprek werd door de Nederlandse vrouwen het belang van keuzevrijheid voor vrouwen benadrukt. Opvallend detail, in het persbericht dat Abbott verspreidde over de ontmoeting, wordt met geen woord gerept over abortus.