#Womenwednesday: Prinses Diana

Afgelopen week was het precies 25 jaar geleden dat prinses Diana om het leven kwam door een verschrikkelijk ongeluk. Waarschijnlijk weet iedereen nog wel waar hij of zij was toen bekend werd dat ze was overleden. Daarom een terugblik op de stijlvolle prinses die zich voor veel goede doelen inzette.

Ze was net 19 toen ze prins Charles ontmoette. Na hun ontmoeting kwam al snel de romantiek en ze verloofde zich in februari 1981, in de zomer dat jaar trouwde ze in de St Paul’s Cathedral in Londen. Het echtpaar kreeg twee kinderen, Prins William en Prins Harry. Eind jaren tachtig kreeg Diana steeds meer bekendheid doordat ze zich inzette voor goede doelen zoals onder andere het verminderen van stigma rondom aids.

Ook staat Prinses Diana bekend om haar geweldige looks. Van opvallende avondjurken tot sweaters boven een jeans met rijlaarzen. Ze ontwikkelde haar gevoel voor mode in de wijk rondom Sloane Square in Londen. Haar looks werken na de scheiding 1996 wat gewaagder, ze ging namelijk jurkjes van Gianni Versace dragen, chique maar wel met een sexy randje. Ook had ze soms lak aan het koninklijk protocol. Ze droeg bijvoorbeeld geen handschoenen naar officiële bezoekjes, zodat ze tijdens ontmoetingen écht contact had met mensen. Juist iets moois, als je het ons vraagt. Ook had Diana altijd een haat-liefdeverhouding met haar imago als stijlicoon. Ze wilde er namelijk aan de ene kant wel goed uitzien, maar aan de andere kant vond ze haar vrijwilligerswerk belangrijker dan welke designer ze droeg.

Kortom, Diana was one of a kind!