Van deze 5 Nederlandse modeontwerpsters wil je zeker iets in je kast hebben

Wij hebben een aantal toffe Nederlandse modeontwerpsters voor je op een rijtje gezet. Eén ding hebben ze met elkaar gemeen: de liefde voor kwaliteit.

Atelier Fumée
Esmée Geeratz is de designer en creative director van het merk Atelier Fumée. Ze verkoopt jurken gemaakt van natuurlijke stoffen (100% zijde) die er prachtig uitzien en zacht aanvoelen. Atelier Fumée gelooft in de hoogste en puurste vorm van jezelf kleden. “Toen de pandemie toesloeg, was ik klaar om mijn persoonlijke creatieve visie uit te brengen. Ik voedde mijn ziel langzaam en diep met rituelen en creëerde een gemeenschap terwijl ik het kledingbedrijf opbouwde dat ik jarenlang in mijn hart en geest had gemanifesteerd,” aldus Esmée.

Rosalie Boonstra
Vanaf jongs af aan zag Rosalie haar moeder al jurken maken voor haar zusje. Dit wakkerde haar nieuwsgierigheid aan die bleef hangen tot na de middelbare school. Ze volgde een opleiding om zelf kleding te leren maken en ze begon met haar eigen collectie. Haar inspiratie haalt ze uit natuur, kunst en geschiedenis. Rosalie voelt de plicht in haar om ambachtswerk levend te houden. Ze maakt zelf dan ook al haar stukken (die veelal bestaan uit tule) met de hand in haar eigen atelier. Hoogtepunt voor haar was toen haar designs op de cover werden gezet van de Nederlandse Vogue! En ze deed kortgeleden mee aan het televisieprogramma Heb ik wat van je aan, waarin ze de trouwjurk van Maxime Meiland mocht ontwerpen. (De foto boven dit artikel is uit haar collectie)

Iris van Herpen
Ze mag natuurlijk niet ontbreken op deze lijst, Iris van Herpen. Ze wordt ook wel een van de meest vooruitstrevende modeontwerpers genoemd. Tijdens haar gehele carrière is Iris al gefascineerd door de kunst van bewegen. Ze beschouwd beweging als een metafoor van kracht. Haar visie wordt onder andere geleid door de manier waarop een vrouw beweegt. Haar inspiratie haalt ze uit elementen zoals water, lucht en aarde en dit vertaalt ze door in haar ontwerpen waardoor er vloeiende, doorschijnende ontwerpen gecreëerd worden met vaak een overvloed aan textuur.

Wandler
In 2017 zette Elza Wandler haar eigen brand op, genaamd Wandler en begon met het ontwerpen van schoenen. Het merk staat voor kwaliteit en vakmanschap, en elk ontwerp wordt dan ook met de hand gemaakt in Italië. Elk ontwerp belichaamt een moderne benadering van vrouwelijkheid en een dynamiek van kleur. Elza wil met haar merk graag bijdragen aan het plezier van het vinden van iemands unieke stijl. Inmiddels worden er 6 collecties per jaar gelanceerd en worden er naast schoenen ook tassen en Ready To Wear aangeboden.


Club L’Avenir
Club L’Avenir werd opgericht door drie vrouwen, die zich graag wilde afzetten tegen de bestaande overmatige mode consumptie. Daarom kwamen ze met het idee om simpele kledingvormen aan te bieden, uitgewerkt in een neutraal kleurenpallet en bijna volledig bestaand uit katoen en linnen. Denk bijvoorbeeld aan een witte blouse, een beige pantalon of een donkergrijze satijnen slipdress. Allen van hoge kwaliteit met het idee dat dit stukken zijn die voor altijd in je kast kunnen blijven hangen, en je bijvoorbeeld ook zou kunnen doorgeven aan de volgende generatie.

De lijst is eindeloos. Snel een deel 2. Mocht je zelf nog ontwerpers hebben die we niet mogen vergeten, vul gerust aan!

%d bloggers liken dit: