Hoe voormalig proftennisster Michaëla Krajicek nu tot de padeltop behoort

Een paar jaar geleden stopte Michaëla Krajicek noodgedwongen met tennis. Zou zo ooit nog een nieuwe sport vinden? Zeker! Ze koos voor het populaire padel en ze behoort al meteen tot de top.

De 33-jarige Krajicek is verslaafd aan een nieuwe racketsport, het immens populaire padel. Ze stond ooit als 30ste op de wereldranglijst en won een paar WTA-toernooien, maar stopte als prof na verschillende blessures. Drie jaar geleden probeerde ze de sport op een padelbaan in Amstelpark en sindsdien is ze hooked. Tijdens corona en haar zwangerschap – inmiddels is ze moeder van Valentijn – stopte ze even maar nu traint ze serieus met een trainer.

In de Volskrant vertelt ze dat ze geniet van haar tweede topsportleven. “Er zit nog niet megaveel druk op, maar ik voel wel steeds meer die wedstrijdspanning. Als je stopt als topsporter verlang je daar voortdurend naar.” Eind oktober is het WK in Dubai. We zijn benieuwd naar haar prestaties!