Docutip: Candy

De documentaire Candy, over de beroemde saxofoniste Candy Dulfer verschijnt op 15 december. Regisseur Carin Goeijers maakte een intiem portret van een zelfstandig artiest, dochter en bonusmoeder die zichzelf opnieuw uitvindt in moeilijke tijden.

De documentaire Candy is een zelfportret over Candy Dulfer. Ze heeft een sterke band met beide ouders en zowel vader als moeder hebben een grote rol gespeeld in haar carrière.

Candy heeft opgetreden met bekenden als Prince en David Stewart. Tijdens de pandemie heeft ze, net als veel andere artiesten, moeite om financieel rond te komen omdat haar optredens niet meer door kunnen gaan. Haar ouders behoren tot de kwetsbare groep vanwege hun leeftijd en dus maakt ze zich daar veel zorgen om. Daarnaast kan ze haar achternaam niet doorgeven aan de volgende generatie door ongewenste kinderloosheid. Toch probeert ze positief te blijven en zet ze door, ze gaat op zoek naar nieuwe mogelijkheden om muziek te blijven maken.