5 x Nederlandse voetbalsters

Vrouwenvoetbal is erg in opkomst. De play-offs voor het WK zijn in volle gang. Kijk jij ook? Hierbij een lijstje met 5 Nederlandse voetbalsters om in de gaten te houden.

Lieke Martens
Lieke Martens is een Nederlandse middenvelder en geboren op 16 december 1992 in Nieuw Bergen. Ze is een Nederlandse voetbalster die behoort tot een van de grootste voetvalvrouwen. Ze speelt sinds 2017 voor de Spaanse topclub FC Barcelona. In die zomer veroverde Lieke met het Nederlands elftal de Europese titel, en maakte grote indruk op het eindtoernooi. Door FIFA werd ze verkozen tot beste voetbalster ter wereld, en enkele maanden later door De UEFA tot Europees speelster van het jaar.

Manon Melis
Manon Melis is een voormalig aanvalster en is geboren op 31 augustus 1986. Ze begon met voetballen toen ze zeven jaar oud was, ze doorliep de jeugdelftallen bij de jongens tot en met de A en daarna maakte ze de overstap naar het vrouwenteam. Tussen 2010 en 2019 was ze in het Nederlandse vrouwenelftal topscorer. Van 2007 / 2011 speelde ze voor LdB FC Malmö. Samen met deze club is ze drie keer kampioen geworden. In 2017 nam Manon afscheid als professioneel voetbalster.

Anouk Dekker
Anouk Dekker is een Nederlandse middenvelder en is geboren op 15 november 1986 in Almelo. In 2009 maakte zij haar debuut in het Nederlandse elftal. Ze speelde vanaf haar zesde jaar bij amateurvoetbalvereniging SCZW, waar ze werd opgemerkt door de KNVB, en meerdere uitnodigingen kreeg voor jeugdselecties als gevolg. In 2005 maakte ze de overstap naar de Duitse competitie FFC Heike Rheine, hier speelde ze 2 seizoenen en keerde daarna weer terug naar Nederland.

Dominique Janssen
Dominique Janssen is geboren op 17 januari 1995 in Horst. In 2014 maakte ze haar debuut in het Nederlandse voetbalelftal, met als positie rechtsachter. In 2015 tekende ze een contract bij Arsenal WFC. In 2017 werd ze door bondcoach Sarina Wiegman opgenomen in de selectie voor het EK van 2017 in eigen land, en Nederland won.

Kelly Zeeman
Kelly Zeeman is een Nederlandse middenvelder en is geboren op 19 november 1993 in Amsterdam. Sinds 2014 speelt ze voor Ajax. In 2018 liep ze helaas een kruisbandblessure op, die haar voor een lange tijd uit de competitie hield. In januari 2021 maakte Ajax bekend dat Kelly voor de rest van de competitie werd verhuurd aan SC Heerenveen. Aan het eind van het seizoen 2021/2022 gaf ze aan te stoppen met Eredivisie-voetbal, en in het nieuwe amateurteam van Ajax te gaan spelen. Nog voordat dit begon, scheurde ze opnieuw haar kruisband en er volgt een lange revalidatie.