De toffe vrouwen van Damn, Honey gaan weer het theater in

Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen, de founding mothers van DAMN, HONEY de podcast, zijn klaar met alle shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen. Wat is er mis met rimpels, okselhaar en hangborsten. In ‘Zelf Weten’ zijn ze nu in het theater te zien.

Je ‘probleemzones’ moeten verbergen
Dat seks om de man draait
Dat feministen mannen haten
Het vrouwelijk orgasme als een mystiek, onbegrijpelijk ding
Dat het je eigen schuld is als je in je bil wordt geknepen

In deze voorstelling over shit waar je als vrouw van deze tijd mee moet dealen, schoppen Marie Lotte en Nydia dit soort misverstanden met verve voor je onderuit. Aan de hand van hun eigen ervaringen laten ze zien hoe absurd sommige dingen zijn die we met z’n allen als doodnormaal beschouwen. Hoezo vinden we rimpels, okselhaar en hangborsten eigenlijk het ALLERERGST OOIT? Waarom leren we meisjes zichzelf te verdedigen tegen enge mannen in de bosjes, maar onderwijzen we jongens niet hoe die enge man niet te worden? En wordt het niet eens tijd om te stoppen met het meesmokkelen van tampons in een mouw richting wc, omdat niemand mag weten dat we ongesteld zijn? Marie Lotte en Nydia breken dwars door alle taboes heen en praten open over alles waarvan ze vroeger dachten dat Niemand Dit Ooit Te Weten Mocht Komen, in de hoop dat jij je minder alleen voelt.

Verwacht een carrousel aan slecht geacteerde sketches, wellicht wat experimentele dans hier en daar, veel zelfspot, een lach en misschien zelfs een traan.

Een echte aanrader. Kijk op deze site voor de data en om kaarten te kopen.