Fotografieproject maakt vrouwen uit de bloemen- en bloembollensector zichtbaar

Sinds dit voorjaar zochten Marjolein van Ruiten en fine art fotografe Marieke Treffers naar vrouwen uit de bloemensector. Het doel: twaalf bijzondere fotoportretten die de diversiteit van de bloembollensector op een nieuwe manier laat zien. Het resultaat is dit najaar te zien in Museum De Zwarte Tulp in Lisse.

De foto’s zijn ook als kalender gebundeld. Iedere maand heeft haar eigen vrouw met een kraag van haar eigen bloemen. De foto’s zijn ook in het museum te bewonderen. Museum de Zwarte Tulp in Lisse, middenin de bloembollensector dus, toont de foto’s van 17 december 2022 tot eind februari 2023.

Joyce Lansbergen is een van de fotomodellen, ze vertelt: “Ik vind het erg belangrijk om de waarde van vrouwen in de sierteelt te laten zien en ik wil graag bijdragen als inspirator voor jonge meiden om juist wel het bedrijf in te stappen en je eigen draai eraan te geven.”

Meer informatie vind je hier.