Gwenn reist 2 jaar door Afrika om in de 54 landen een inspirerende vrouw te portretteren voor haar project 55 Chapters

Gwenn Klabbers (37) rijdt met haar auto eind deze maand helemaal naar Afrika om daar 2 jaar rond te reizen. Ze wil alle 54 landen van dit continent bezoeken. Ze vertelt: “Mijn doel is om in elk land een vrouw te vinden met een inspirerend verhaal. Niet alleen ben ik geïnteresseerd in het levensverhaal en de culturele achtergrond van die vrouw, maar ik ben ook op zoek naar de kijk van die vrouwen op de Westerse wereld en wat wij kunnen leren van deze vrouwen. Die kijk op de Westerse wereld wordt het thema van de reis.” Want volgens Gwenn hebben we best wat vooroordelen over Afrika, terwijl we veel van dit continent kunnen leren.

Haar project heet 55 Chapters. Op de website zal ze een ‘chapter’ schrijven over elk land met de bijbehorende inspirerende vrouw. Uiteindelijk moet er een boek komen, met inderdaad 54 hoofdstukken. Het 55ste hoofdstuk is een samenvatting van de reis met wat persoonlijke ervaringen van Gwenn.

Vooroordeel
De reis begint in Marokko, en zo rijdt ze verder alle landen af. “Ik ben van plan om ruim een week per land te blijven, ik wil er mijn tijd voor nemen.” Gwenn heeft altijd al veel gereisd, ze is dan ook niet bang aangelegd. “Ik doe voorzichtig en de angst dat er iets kan gebeuren tijdens de reis, is wellicht een vooroordeel dat we hebben over Afrika.”

Mocht je Gwenn willen steunen met haar missie, kijk dan op haar website https://55chapters.com/