Deze vrouwen ontwerpen de meest spraakmakende hoofddeksels

Hoeden zijn in dit seizoen geen overbodige luxe. Mocht je een leuk hoofddeksel zoeken, kijk dan vooral eens naar de collectie van deze vrouwen.

Maryjane Claverol
Mary Jane Calverol is een mode- en industrieel ontwerpster uit Barcelona en ze gebruikt haar eigen stijl als de identiteit van haar gelijknamige merk. Ze vertelt: “Ik ontwerp altijd wat ik graag draag. Mijn ontwerpen moeten leuk en magisch zijn en mij geluk brengen. Ik moet plezier hebben met mijn creaties, want daar gaat het om in het leven.” Haar gevoel voor stijl en oog voor schoonheid is gevormd door de jaren die ze doorbracht tussen Barcelona en het landhuis waar haar vader werd geboren.

Jennifer Behr
Jennifer Behr was een van de eerste die een merk met luxe haaraccessoires op de kaart zette. Ze deed een studie in beeldhouwkunst en kunstgeschiedenis en richtte haar eigen gelijknamige merk op. Ze werd al snel nadat ze haar carrière begon het belangrijkste atelier van New York. Ze staat bekend om op maat gemaakte hoofddeksels en modebladen en beroemdheden zijn fan. In 2017 lanceerde ze ook haar eigen sieradenlijn. Beiden zeker de moeite waard om te bekijken.

Dima Levenko
In 2016 richtte Dima Levenko haar merk IENKI IENKI op, dat je uitspreekt als “yenki yenki”. Het merk is geïnspireerd op haar eigen roots, die afstamt van het Evenki-volk, een van de meest bevolkte en wijdverspreide van de vele inheemse volkeren in het noorden van Siberië. Daarnaast komt het merk voort uit haar passie voor het ontwerpen en uitwerken van outwear dat fashion-forward is maar tegelijkertijd ook kwaliteit behoud. Dima creëert met haar merk innovatieve en draagbare silhouetten die voorheen nauwelijks bestonden. Haar ontwerpen zijn echt een bijzondere outwear-ervaring.