Tegen deze landen spelen de Oranjevrouwen op het WK2023

Afgelopen zaterdag was de loting voor het WK Vrouwenvoetval dat volgend jaar in Australië en Nieuw-Zeeland wordt gehouden.

Onze voetbalvrouwen komen uit in groep E waar ze tegen de VS, Vietnam en nog de winnaar van de play-offs strijden. Dat zijn Kameroen, Portugal of Thailand.  De duels staan gepland op 23 juli (tegen de winnaar van de play-offs), op 27 juli tegen de VS en op 1 augustus tegen Vietnam. De eerste twee van elke groep gaan door naar de laatste zestien.

De Verenigde Staten is de titelverdediger. Tijdens de finale van het WK in 2019 stonden beide ploegen tegenover elkaar. Nederland verloor toen met 2-0. Bondscoach Andries Jonker reageert met: “Eigenlijk ben ik niet tevreden met deze loting, want Amerika is natuurlijk een absolute toptegenstander. De grote kandidaat om voor de wereldtitel te gaan.”

We gaan het voor je volgen!