5 x feministische podcasts

Wat is het heerlijk om podcast te luisteren. In de auto, tijdens het wandelen en ga zo maar door. Deze podcasts hebben een feministische inslag en zijn zeker het luisteren waard. Je vindt ze via je favoriete streamingdienst.

DAMN, HONEY
Elke twee weken komt er een nieuwe podcast online van DAMN, HONEY. De vrouwen achter deze podcast zijn Nydia en Marie Lotte die onderwerpen bespreekbaar maken als: borsten, fast fashion, dik zijn, vrouwen in de politiek, sport, kunst, seksueel plezier en noem het maar op. Elke aflevering wordt er een gast uitgenodigd om ervaringen, kennis en expertise te delen. Wij zijn fan en hebben zin in hun theatertour.

Black Gals Livin’
De podcast Black Gals Livin’ wordt gemaakt door Vic en Jas, die de focus leggen op onderwerpen waar millennial-vrouwen zich mee bezig houden. Wekelijks komt er een nieuwe podcast online waarin er gesproken wordt over mentale issues, popcultuur en willekeurige grapjes.

Dipsaus
De vrouwen achter de podcast Dipsaus zijn Anousha, Ebissé en Mariam. Door en vóór vrouwen van kleur. In deze podcast kun je dingen verwachten als politiek, humor en originaliteit. En onderwerpen zoals onder andere #metoo komen aan bod. Wij luisteren er graag naar.

She’s All Fat
De makers van deze podcast bieden luisteraars een veilige plek voor dikke trans- en queer-mensen, dikke vrouwen, en dikke personen van kleur. Samen met activisten, ontwerpers, schrijvers, queer-iconen en andere gasten praten ze over dik activisme, dikke zichtbaarheid en radicale eigenliefde. Een aanrader om te luisteren.

TETTALK
Oprichters van de podcast TETTALK zijn Julie Velthoven en Mabel Zwaan. Je kunt vast al wel raden waar de podcast over gaat, inderdaad: borsten. In elke aflevering duiken de vrouwen in de wereld van cups en tepels en hopen zo ook zelf nog dingen bij te leren. De podcast is zeker de moeite waard om te beluisteren, ook voor mensen zonder borsten!