Lucinda Douglas schrijft over echte ‘lefwijven’

Het derde boek in de serie Lefwijven komt in de maand november. In het boek lees je 50 verhalen over moedige en inspirerende vrouwen.

Zoals het verhaal van Rania, ze vluchtte uit Syrie onder verschrikkelijke omstandigheden en heeft gevochten voor haar leven. Inmiddels heeft ze een eigen bedrijf in ons land. Lucinda vertelt: “Dat verhaal is om te huilen, maar toont ook weer zoveel moed. Heel inspirerend vind ik dat. Dit verhaal blijft me altijd bij, het maakte zoveel indruk bij me.”
Of het verhaal van Willeke, haar kind kwam in het ziekenhuis en ze deed alles om haar weer gezond te krijgen. Het zijn persoonlijke verhalen, maar veel mensen zich mee kunnen identificeren.

Lucinda houdt van schrijven. “Ik wist altijd al dat ik dit soort boeken wilde schrijven. In Amerika ben ik met een groepje vrouwen begonnen aan een boek. Dat werd She Power en was meteen een bestseller op Amazon.”

Deze maand publiceert Lucinda het derde boek uit deze serie. Ze sprak dus in totaal nu 150 inspirerende vrouwen. “Iedere vrouw is bijzonder. Je moet de juiste vragen stellen. Ik vind het mooi om vrouwen aan elkaar te verbinden. De verhalen inspireerden mij ook, ik heb er nog meer respect voor vrouwen gekregen.”

Lucinda is van plan hierna nog een boek uit te geven en dan gaat ze weer verder met andere projecten. Het boek kun je hier bestellen.

%d bloggers liken dit: