Kristel Groenenboom is Zakenvrouw van het Jaar

Zakenvrouw van het Jaar is Kristel Groenenboom (36) geworden.  Ze is de baas van Container Service Groenenboom en schreef onder andere het boek Mag ik meneer Kristel even spreken?

In het Amsterdamse Scheepvaartmuseum afgelopen maandag kreeg Kristel deze eretitel. Op haar 23ste nam ze het bedrijf van haar vader over. Container Service Groenenboom heeft 30 werknemers en realiseert gespecialiseerde containers. De containers worden ook gebruikt voor zwembaden.

Opsteker
Kristel werkt in een echte mannenwereld, ze schreef eerder een boek over grappige en ook wel pijnlijke ervaringen in deze branche. Voor haar is het winnen van de titelen beschouwt het winnen van de titel als ‘een opsteker voor alle vrouwen die voor de techniek kiezen, maar ook als een motivatie voor vrouwelijke ondernemers’. Ze strijdt tegen stereotypen: ‘Mannen in de zorg, vrouwen in de techniek: als we allemaal wat minder in stereotypes zouden denken, zou dat volgens mij niet alleen goed zijn voor het personeelstekort, maar ook voor het plezier op de werkvloer.’