Tatjana Almuli voor één avond directeur van het Mauritshuis

Op donderdag 24 november is Tatjana Almuli, auteur, journalist, fotograaf, podcastmaker en columnist, de directeur van het Mauritshuis. Ze neemt voor één avond het museum over en trakteert het publiek op een inspirerende avond vol kunst, bijzondere verhalen en ontmoetingen, muziek, workshops en veel gezelligheid.

Voor ‘haar’ avond stelde Tatjana een spannend en zeer divers programma samen, vol muziek, poëzie, dans en gevoel. Jurist en dichter Babeth Fonchie, bekend van de poëziebundel Plooi en podcastserie De lesbische Liga, draagt poëzie voor. Haar woorden zijn rauw, beeldend en soms keihard. Tatjana gaat in gesprek met auteur Maurits de Bruijn en journalist Mojdeh Feili over kunst en wat dat voor hen betekent en brengt. Er zijn schrijfworkshops door Tatjana, Maurits de Bruijn en Babeth Fonchie en (adem)coach/danser Sanne Scheffers geeft een dansworkshop waarna de bezoeker totaal anders in zijn vel zit. Ten slotte koos Tatjana zelf een aantal favoriete schilderijen uit de collectie uit voor verschillende flitsrondleidingen. DJ Coco Sabajo zorgt voor de perfecte muzikale afsluiting van de avond.