Vrijdag 25 november: Docu ‘Sisters With Transistors’ in Felix Meritis

Felix Meritis organiseert vrijdag 25 november Felix movie night! SISTERS WITH TRANSISTORS. Deze film vertelt het verhaal over pionierende vrouwen in de elektronische muziek. In de aftertalk gaat moderator Dymphie Braun in gesprek met de hedendaagse pionier Josephine Zwaan. Jij kunt er met korting heen.

De wereld van de elektronische muziek is een wereld die grotendeels gedomineerd werd door mannen. De documentaire Sisters with Transistors is een ode aan deze vrouwelijke baanbrekers. Nieuwe technologieën verruimden de mogelijkheden en veranderden voor altijd de manier van muziek schrijven en produceren.

Deze documentaire geeft een fascinerende blik op de niet zo gekende en toch invloedrijke artiesten als Clara Rockmore, Daphne Oram, Bebe Barron, Pauline Oliveros, Delia Derbyshire, Maryanne Amacher, Eliane Radigue, Suzanne Ciani (die tijdens Amsterdan Dance Event Pro nog te vinden was in Felix) en Laurie Spiegel.

De aftertalk wordt verzorgd door Dymphie Braun. Zij gaat in gesprek met Josephine Zwaan. Deze muziekproducers zijn de pioniers van nu. Zo is zij een van de oprichters van rosetta.; een platform voor vrouwelijke en gendernon-conforming muziekproducenten in Nederland. Van amateur tot professional, van beatmaker tot mixing engineer.

Ze organiseren masterclasses, table talks en een summer school en breken daarmee een lans voor meer diversiteit in muziekproductie. Hoe kijken zij aan tegen deze onbelichte geschiedenis? En welke vrouwxn zijn nu the ones to watch?

Wil jij hierbij zijn? Koop een kaartje via deze link. Via OPZIJ krijg je korting door de code opzijXfelixmeritis  te gebruiken bij ‘gebruik kortingscode’. Een kaartje kost dan €7,50.

%d bloggers liken dit: