TEDxAmsterdamWomen over de manier waarop vrouwen worden vertegenwoordigd in het nieuws

Leuke tip voor donderdag 1 december: TEDxAmsterdamWomen in Theater Amsterdam. Het thema van deze dertiende editie is ‘Pressing issues: fact or fiction’. De gedachte achter dit thema is om men te laten nadenken over de manier waarop vrouwen wel of juist niet worden vertegenwoordigd in het nieuws.

Hoe wij de wereld zien is deels afhankelijk van de ogen van journalisten in plaats van hoe wij de wereld zelf zien. Is deze visie bevooroordeeld, subjectief of onevenwichtig? Dit is de vraag die op donderdag 1 december centraal staat tijdens het jaarlijkse TEDxAmsterdamWomen event. TEDxAmsterdamWomen wil vanuit het thema ‘Pressing issues: fact or fiction’ bewustwording creëren rondom de verhalen die in de media aan bod komen of juist ontbreken, met name verhalen die betrekking hebben op vrouwen en kwesties die van belang zijn voor het leven van vrouwen.

Tijdens het event krijgen acht inspirerende sprekers de kans om hun persoonlijke ‘pressing issue’ middels een TED-talk met het publiek te delen. De talks vallen binnen een van de TED-pijlers zoals Technology, Entertainment, Design, Global issues, Business/Entrepreneurship, Art & Music, Science of Sustainability.

Dit zijn de sprekers:
Laura Bas, meervoudig bekroonde Changemaker en voormalig jongerenambassadeur, over het belang van betekenisvolle jongerenparticipatie en gendergelijkheid.
Gwenda Nielen, socioloog, gedragsonderzoeker en voormalig luitenant-kolonel van het Nederlandse leger, over desinformatie en online en offline manipulatie.
Saron Petronilia, auteur, coach en overgangsexpert, over de evolutionaire betekenis van de menopauze en deze periode te gebruiken om te groeien in vrouwelijk leiderschap.
Maartje Laterveer, journalist, schrijfster en consultant, over inclusiviteit en diversiteit en hoe jezelf te bevrijden van de maatschappelijke patriarchale structuren.
Sterrin Smalbrugge, ecologe en herpentologe, over het belang van het behoud van de planeet en niet door ons enkel te richten op de charismatische soorten.
Angelique Houtveen, radio- en podcastmaker, over hoe trouw aan jezelf te blijven en je doelen terwijl je werkt in een omgeving dat zijn ideeën op jou probeert te projecteren.
Anouk Mols, mediasocioloog en onderzoeker aan de Erasmus Universiteit, over het gebruik en de rol van mobiele technologieën in de hedendaagse kindertijd.
Malou van den Berg, winnares TEDxAmsterdamWomen Talent Night, over het creëren van een diverse en inclusieve samenleving door inzicht te geven in de uitdagingen van een modern gezin dat leeft in een heteronormatieve samenleving.

Het event is in het Engels. Kaartjes zijn via deze link te koop.

%d bloggers liken dit: