Deze drie vrouwen fluiten op het WK Mannenvoetbal in Qatar

Een primeur: drie vrouwelijke scheidsrechters tijdens het WK van het mannenvoetbal dat vandaag van start gaat in Qatar. Stéphanie Frappart, Yoshimi Yamashita en Salima Mukansanga zijn de vrouwen die na 92 jaar voor het eerst een WK gaan fluiten.

De bekendste van deze vrouwen is de Franse Stéphanie Frappart. Eerder floot ze Super Cup in 2019 de wedstrijd tussen Liverpool en Chelsea en ook is ze actief in de Champions League. Salima Mukansanga komt uit Rwanda. Ze was dit jaar de eerste vrouwelijke arbiter bij de African Cup of Nations. En Yoshimi Yamashita komt uit Japan, ze. vertelt: “I don’t see any difference between men’s and women’s football, so what is happening in Qatar needs to continue.”

Een goede zaak dus. We hopen dat Sjeik Joaan bin Hamad Al Thani daar ook zo over denkt. Vorig jaar gaf hij na afloop van de finale alle deelnemers een vriendelijke boks tijdens de ereceremonie. Alleen de vrouwen sloeg hij over.