Column Marije Cornelissen (UN Women NL): Aandacht voor geweld tegen vrouwen extra belangrijk tijdens WK

Kunnen we ons gemeentehuis oranje uitlichten op 25 november, als Nederland tegen Ecuador speelt? Deze vraag kregen we afgelopen weken vaak, uit alle delen van het land. Want 25 november is niet alleen de dag dat ons Nederlands elftal speelt, het is ook de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Oranje is dan niet alleen de kleur van de mannen van Louis van Gaal, het is ook de kleur van de wereldwijde Orange the World campagne, die op die dag begint in meer dan 100 landen. Nederland doet al jaren mee aan deze campagne tegen geweld tegen vrouwen. Het merendeel van de gemeenten en provincies gaat vanaf 25 november een gebouw oranje uitlichten of de Orange the World vlag hijsen, en er vinden overal in het land acties plaats.

%d bloggers liken dit: