Vanaf vandaag: Orange the World tegen geweld tegen vrouwen en meisjes

Vanaf vandaag vrijdag 25 november tot en met zaterdag 10 december vindt de campagne Orange the World plaats. Een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Dat is helaas nog altijd nodig.

De cijfers liegen er niet om. Verschillende onderzoeken laten zien dat geweld tegen vrouwen zeer vaak voorkomt. Wereldwijd heeft 1 op de 3 vrouwen fysiek en/of seksueel geweld ervaren door een intiem persoon of seksueel geweld ervaren door een indringer tijdens hun leven. Het meeste is intiem partner geweld.

Er worden in deze periode in meer dan 100 landen gebouwen en andere objecten oranje uitgelicht (kijk hier wat er in jouw gemeente gebeurt), er worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld voor het Trust Fund to End Violence against Women, het grootste wereldwijde fonds om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen.

Jij kunt ook meehelpen. Als we allemaal medestanders zijn, kunnen we samen geweld tegen vrouwen en meisjes de wereld uithelpen. Met het ondertekenen van de medestander pledge geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden, als vrouw of man, als professional of omstander, als vriend, buur of collega. Teken hier de pledge.

%d bloggers liken dit: