Kijken vandaag: Frappart fluit de wedstrijd tussen Costa Rica en Duitsland

We moesten even wachten tot het zover was, maar donderdag gaat het dan eindelijk gebeuren. Een vrouwelijke scheidsrechter fluit een wedstrijd op het WK. De eer is aan de Française Stéphanie Frappart.

En Frappart is de juiste vrouw hiervoor. Eind 2020 was ze de eerste vrouwelijke scheidsrechter die een wedstrijd in de Champions League voor mannen leidde. Ook mocht ze een wedstrijd om de Europese Supercup en een Franse bekerfinale fluiten. Op het WK voor vrouwen leidde ze trouwens de finale tussen Nederland en de VS, de wedstrijd die wij helaas met 0-2 verloren.

Naast Frappart zijn ook  Salima Mukansanga uit Rwanda en de Japanse Yoshimi Yamashita door de FIFA geselecteerd om te fluiten, maar tot nu toe stonden ze langs de lijn. Het is nog niet bekend of en wanneer zij mogen optreden.

%d bloggers liken dit: