0800-0188. Dit is wat je belt bij seksueel geweld

Centrum Seksueel Geweld begint met de campagne: 0800-0188. Dit is wat je belt bij seksueel geweld. Hopelijk heb je het niet nodig.

Bijna iedereen denkt: dat overkomt mij niet. Toch kan iedereen slachtoffer worden van een nare seksuele ervaring. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je naartoe belt als jij – of iemand uit jouw omgeving – een nare seksuele ervaring meemaakt.

Waarom is het belangrijk om direct 0800-0188 te bellen na een nare seksuele ervaring?
Als je binnen zeven dagen hulp zoekt bij het Centrum Seksueel Geweld, liefst binnen 72 uur, kunnen ze je het beste helpen. Je hebt binnen deze tijd betere kans op psychisch herstel, op het voorkomen van zwangerschap en geslachtsziekten en op het veiligstellen van sporen. Dit laatste maakt de kans om de pleger te vinden groter.

Hoe werkt het Centrum Seksueel Geweld?
Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie en andere hulpverleners samen om slachtoffers van seksueel geweld de hulp te bieden die ze nodig hebben. Ze bieden forensische, medische en psychische hulp.