Harvey Weinstein ook in tweede zaak schuldig bevonden aan verkrachting

De Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein in ook in de tweede rechtszaak schuldig bevonden aan verkrachting. Eerder kreeg hij al 23 jaar cel voor aanranding en verkrachting. De rechter laat later weten hoe hoog de straf wordt voor man die als eerste werd beschuldigd van seksueel geweld tijdens de opkomst van de MeToo-beweging.

In 2017 kwamen de eerste beschuldigingen richting Weinstein door bekende actrices zoals Rose McGowan en Ashley Judd. Door deze onthullingen kwam op social media de MeToo-beweging op gang, waarin vrouwen hun ervaringen van seksueel overschrijdend gedrag met (voornamelijk) mannen deelden.

De inmiddels 70-jarige Weinstein stond terecht voor meerdere gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag.