Hoe Greta Thunberg indirect ervoor zorgde dat Andrew Tate werd opgepakt

Oud-kickbokser en influencer, maar vooral de zeer vrouwonvriendelijke, Andrew Tate is afgelopen week opgepakt met zijn broer in Roemenië. De politie kon zijn locatie achterhalen door de beelden die hij op social media deelde in een reactie op Greta Thunberg.

Tate vroeg in een cynische tweet om het mailadres van de klimaatactiviste, zodat hij haar een lijstje kon sturen van al zijn vervuilende auto’s.

Thunberg antwoordde daarop gevat: yes, please do enlighten me. email me at smalldickenergy@getalife.com.

Het werd een van de meest gelikete tweets ooit. Tate reageerde met een filmpje, waarop een pizzadoos te zien was. De politie in Roemenië kon zo zijn locatie achterhalen en pakte hem samen met zijn broer op. De twee worden verdacht van mensenhandel, verkrachting en deelname aan georganiseerde misdaad. Een Roemeense rechtbank heeft besloten dat hij nog zeker dertig dagen moet blijven vastzitten.

Thunberg reageerde sarcastisch met deze tweet.