Stichting Tittoo geeft gratis tattoos na borstamputatie

Stichting Tittoo helpt vrouwen na een borstkankeroperatie een tattoo te krijgen. Om zich weer mooi te voelen, om een donkere periode van hun leven af te sluiten en om weer de baas te worden over hun lichaam. De eerste tattoo werd afgelopen maand gezet. Een sieraad in de vorm van een tattoo.

Jacqueline van Schaik was de eerste vrouw die een tattoo kreeg van de stichting. Bij het NOS Radio 1-Journaal vertelde ze: “Ik merk dat als ik nu in de spiegel kijk, ik naar de mooie tattoo kijk, en niet naar de littekens die eronder zitten.”

Myriam Scheffer richtte deze zomer de stichting op. Ze vertelt: “Nog steeds herstellende van mijn eigen ervaring met borstkanker en een dubbele amputatie begon ik mij een beetje nutteloos te voelen. Mijn lichaam heeft meer tijd nodig, maar mijn altijd drukke brein raakte verveeld. Ik las over een stichting in Amerika die vrouwen helpt om een tattoo te krijgen na borstkanker en dacht: waarom bestaat dat niet in Europa?” Dus begon ze het zelf. “Ik ben gestart met een netwerk bouwen van Europese tattoo artiesten die ervaring hebben met borstamputatie tattoos of littekens. In oktober 2023 willen we in drie landen Tittoo-tattoo dagen organiseren en dit breiden we ieder jaar uit.”

Je kunt de stichting steunen via deze link.

%d bloggers liken dit: