Meer abortusbuddy’s beschikbaar in Nederland

De vraag naar abortusbuddy’s neemt toe. In Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn de abortusbuddy’s al actief, maar straks ook in onder meer Zwolle, Groningen, Roermond, Amsterdam en Haarlem. Abortusbuddy’s zijn vrijwilligers die ter ondersteuning meegaan naar de abortuskliniek met iemand die een abortus wil ondergaan.

Toenemende vraag

Abortusklinieken zijn het mikpunt van anti-abortus demonstraties. Vanuit verschillende plekken in Nederland ziet stichting Samen naar de Kliniek een groeiende behoefte op gebied van begeleiding naar de abortuskliniek. De stichting traint vrijwilligers die abortusbuddy’s willen worden en probeert gehoor te geven aan de toenemende vraag. Het streven is om in de toekomst genoeg buddy’s te hebben voor ├ílle abortusklinieken in Nederland.

Meer informatie over abortusbuddy’s? Klik hier.