Taskforce om misstanden in de muziek aan te pakken

Grensoverschrijdend gedrag is een probleem in de muziekbranche. De muzieksector heeft tijdens het festival Eurosonic Noorderslag de Taskforce GO! gelanceerd. Doel is om te werken aan een veilig en inclusief werkklimaat voor muzikanten.

Naar aanleiding van de uitzending van BOOS! over The Voice of Holland schreven maar liefst 29 zangeressen een open brief over grensoverschrijdend gedrag in de muzieksector. In 2022 heeft de taskforce al een verkennend onderzoek uitgevoerd onder vijftig mensen uit de muziekbranche. Wat door de open brief al duidelijk was werd wederom bevestigd: onveiligheid en uitsluiting zijn geen uitzonderingen.

Gedragscode

Om het onveilige klimaat tegen te gaan is er een gedragscode opgesteld. Er worden ook workshops en video’s ontwikkeld die mensen in de branche kunnen ondersteunen. De Taskforce GO! is aangesloten bij Mores Online, het meldpunt voor ongewenste omgangsvormen in de podiumkunsten-, film-, en televisiesector.

Lees ook: Pop, waar zijn de vrouwen aan de top?