De eredivisie voor 2023/2024 is compleet

Komend seizoen is de eredivisie in het vrouwenvoetbal compleet: 12 clubs doen eraan mee. Eerder maakte AZ bekend terug te keren in de competitie en nu laat ook FC Utrecht weten mee te gaan spelen.

De twaalf clubs die meedoen in 2023/2024 zijn: FC Utrecht, AZ, ADO Den Haag, Ajax, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV, Telstar, FC Twente, Fortuna Sittard, Excelsior en Feyenoord.

Ajax tegen ADO

In 2007 begon AZ samen met 5 andere clubs de eredivisie voor vrouwen. Ze wonnen 3 keer de landstitel, maar stopten in 2011 ermee vanwege financiële redenen. Ook FC Utrecht was destijds van de partij, ze wonnen toen de KNVB-beker en een supercup.

Vrouwenvoetbal omarmen
Lucienne Reichardt, manager vrouwenvoetbal van de KNVB zegt bij de NOS: “FC Utrecht heeft een plan gepresenteerd waarin het vrouwenvoetbal volledig wordt omarmd. Daarnaast zien we veel potentieel in de stad Utrecht als het gaat om vrouwenvoetbal. Het stadion van FC Utrecht is ook geregeld het decor van interlands en bij die gelegenheden hebben we kunnen zien dat de stad veel vrouwenvoetbalfans heeft.”