In maart de eerste Feminist March: voor alle feministen

Voor het eerst dit jaar geen Women’s March, maar een Feminist March. De organisatie vertelt: “De March blijft zoals jullie van ons gewend zijn, maar we gaan voor een nog inclusievere beweging. Want we erkennen dat niet alleen vrouwen de dupe zijn van het patriarchaat.”

Door verder te gaan als Feminist March hoopt de organisatie een duidelijke boodschap door te geven: feminisme is niet alleen voor vrouwen, maar voor iedereen die onderdeel uitmaakt van een gemarginaliseerde groep of zich onderdeel voelt van de beweging. Daarmee willen ze ook expliciet de cis mannen proactief uitnodigen om hun support te laten zien.

Een eerdere editie van de Women’s March

Tijdens de mars is een gebarentolk aanwezig, maar ook een videoscherm met ondertiteling, een gereserveerde plek voor rolstoelgebruikers en stoelen voor mensen die slecht ter been zijn of niet lang kunnen staan. Er zullen mondkapjes en oordoppen ter beschikking zijn voor wie daar gebruik van wil maken. Ook is de mars te bekijken vanuit huis met een ondertitelde livestream.

Ben jij erbij op 5 maart op de Dam in Amsterdam? Alle feministen zijn welkom.