Aantal vrouwelijke ondernemers gegroeid met 60 procent

Steeds meer vrouwen slaan aan het ondernemen. In 2013 waren er afgerond zo’n 442.000 vrouwelijke ondernemers in Nederland en 2022 is dit aantal gestegen naar ruim 715.000, blijkt uit het onderzoek SHE LEADS van het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE).

Mannen blijven in de meerderheid

Een flinke stijging, maar toch zijn mannen nog steeds in de meerderheid als oprichter van bedrijven. In totaal is 37 procent van de ondernemers vrouw tegenover 63 procent man. Het aantal mannelijke ondernemers is namelijk ook flink gegroeid. Er wordt in het onderzoek onderscheid gemaakt tussen soorten ondernemerschap. Vrouwen zijn vooral actief als zzp’er, mannen vaker in een besloten vennootschap.

Ondernemen met hart

Vrouwelijke ondernemers nemen over het algemeen meer maatschappelijke verantwoordelijkheid; ze scoren hoger op het gebied van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties.

%d bloggers liken dit: