Vanaf deze maand My Girl with a Pearl in Mauritshuis te zien

Deze maand leent Het Mauritshuis in Den Haag het wereldberoemde schilderij het Meisje met de Parel van Johannes Vermeer uit aan het Rijksmuseum voor de Vermeer-tentoonstelling. Om het Meisje niet te hoeven missen, deed Het Mauritshuis afgelopen jaar een oproep: creëer jouw eigen Meisje – geïnspireerd op het meesterwerk uit 1665 van Vermeer. De mooiste exemplaren worden op de tijdelijk lege plek opgehangen.

Eerder deelden we al wat prachtige inzendingen. In totaal vonden maar liefst 3.482 Meisjes vanuit de hele wereld hun weg naar Den Haag. Geschilderd, getekend, in wol, klei, hout, stof, bloemblaadjes, knopen, keramiek, groenten, fruit, schelpen, glaskraaltjes, ballonnen, Lego of als tatoeage.

Een selectie van 170 ingezonden werken wordt vanaf 6 februari digitaal in een loop vertoond op de plek waar het echte Meisje altijd hangt. Via deze link kun je alvast een tipje van de sluier krijgen.

My Girl with a Pearl, 6 februari – 4 juni in het Mauritshuis