Vrouwelijke straatkunstenaars in de schijnwerpers bij street art-museum STRAAT

Women in Street Art, zo heet de tentoonstelling bij STRAAT waar vrouwelijke straatkunstenaars alle aandacht krijgen die ze ook verdienen. STRAAT werkt daarvoor samen met ABN AMRO. De tentoonstelling is van 22 februari tot en met 28 mei te bezoeken in het museum in Amsterdam.

Women in Street Art is het eerste project waarbij STRAAT en ABN AMRO de krachten bundelen. In een scene die voornamelijk bestaat uit mannen zijn er vele invloedrijke vrouwelijke straatkunstenaars actief: Lady Aiko, Faith47, Nina Valkhoff, Lady Pink en Mick La Rock (Mickey). STRAAT en hoofdpartner ABN AMRO committeren zich onder meer gezamenlijk aan aandacht en zichtbaarheid voor vrouwelijke rolmodellen in de street art en een gendergelijke verdeling en kansen binnen deze scene. ABN AMRO helpt STRAAT dit doel te versnellen. In de gelijknamige tentoonstelling Women in Street Art, te zien van 22 februari tot en met zondag 28 mei 2023, eert STRAAT deze vrouwelijke rolmodellen.

STRAAT in Amsterdam