Lien Cornelissen presenteert: het Vulvalied

De Haagse liedschrijver en kleinkunstenaar Lien Cornelissen, oftewel Lien, presenteert het Vulvalied. Een open en eerlijk lied over seks en geslachtsdelen. Afgelopen vrijdag kwam het uit.

Het is niet zomaar een liedje over het vrouwelijke geslachtsdeel. Lien vertelt:  “Wat ik hoop is dat een jongere generatie vrouwen opgroeit voor wie het vanzelfsprekend is dat hun eigen genot voorop staat wanneer zij seks hebben. Dat zij hun eigen lichaam kunnen liefhebben en waarderen. In een tijd waarin we via social media worden blootgesteld aan een illusie van lichamelijke perfectie, is het noodzakelijk om hier échte lichamen tegenover te zetten. En daarbij niet uit ongemak om onze geslachtsdelen heen te manoeuvreren. Ze onbenoemd te laten, omdat misschien niet iedereen een openheid hierover kan waarderen. Maar juist naar het ongemak toe te gaan.”

Lien

“Oh die vulva, oh die vulva, die vulva maakt dat ik nu echt geniet!” Via Spotify kun je het nummer luisteren. Het Vulvalied is onderdeel van de muzikale kleinkunstvoorstelling ‘Lief zonder reden’ waarmee LIEN langs kleine theaters door het land tourt.