Help mee om verzetsvrouwen de geschiedenisboeken in te schrijven

Beeld: Annie Averink door lindavanbruggen.nl

De Tweede Wereldoorlog is lange tijd een mannengeschiedenis geweest. De afgelopen jaren is er gelukkig steeds maar aandacht voor de rol van vrouwen in het verzet. Want die is veel te lang onderbelicht gebleven. Een stap naar erkenning is verzetsvrouwen een plek geven op het internet.

Daarom organiseert Atria op 5 mei een Wikipedia-schrijfmiddag die in het teken staat van verzetsvrouwen. Met behulp van ervaren Wikipedia-bewerkers kun je werken aan de levensverhalen van vrouwen die hun leefden waagden voor het verzet, maar hier nog geen erkenning voor hebben gekregen.

Verborgen geschiedenis

Historici Agnes Cremers en Mark Bergsma geven tijdens deze middag een inspiratiesessie over verzetsvrouwen. En we staan stil bij de hamvraag: waarom zijn verzetsvrouwen zo onzichtbaar gebleven in onze geschiedenis tot nu toe?

Ken jij nog vrouwen?

Tijdens de middag mag je zelf verhalen van verzetsvrouwen aandragen. Heb je nog geen idee, dan kun je ook helpen met meeschrijven op basis van een door Atria samengestelde namenlijst.

De schrijfmiddag is op 5 mei van 13:00 tot 16:00. Aanmelden is gratis en kan via deze link.