Joke Smit wordt geëerd met herdenkingssteen, er is alleen nog wel wat geld nodig 

Het Utrechts Geveltekenfonds wil de bekende feminist eren met een herdenkingssteen bij haar geboortehuis op de Merwedekade in Utrecht. Het benodigde geld is nog niet rond en daarom start er een inzamelingsactie.

We hoeven natuurlijk niet meer uit te leggen waarom Smit, het icoon van de tweede feministische golf, een gevelsteen verdient. Woningcorporatie Portaal is de eigenaar van haar geboortehuis en neemt de plaatsing voor zijn rekening. De Wilhelmina Drucker Fundatie heeft al 2.000 euro toegezegd, meldt het Geveltekenfonds op de website. “Er wordt door individuen al gul gegeven, maar het is nog niet genoeg.”

Geboortedag
Het ontwerp is bijna klaar. Het wordt een steen van 32×32 cm met het profiel van Joke Smit en een korte tekst. Het is de bedoeling dat de steen op haar 90ste geboortedag wordt onthuld, dat is 27 augustus 2023.