Het groene lentenummer van Opzij met Jane Goodall is nú verkrijgbaar

Het is weer zover, de nieuwe Opzij is uit. Met weer een nummer bomvol interviews, tips en feministische achtergrondverhalen. Alvast een tipje van de sluier.

Interview Jane Goodall

Een heuse primeur! Wat zijn we trots op ons covermodel dr. Jane Goodall. De levende legende van 89 jaar (!) is nog steeds razend druk met het redden van dier en milieu, maar ze maakte toch tijd om twaalf vragen te beantwoorden.

Klimaatpraat

Het lentenummer heeft een groen tintje. Daarom zoeken we klimaatminister Rob Jetten op en spreken we met Bregje Hofstede van Extinction Rebellion. Voor de rubriek #herstory duikt kennisinstituut Atria in het de feministische archieven om ons alles te vertellen over de geschiedenis van het ecofeminisme.

Nieuwe columns

Daarnaast willen we je voorstellen aan een nieuwe columniste: (mode-)activiste Janice Deul. Ook lanceren we de gastcolumn, waarbij ieder nummer een andere scherpe vrouw de plek mag vullen. Auteur en podcastmaker Liesbeth Rasker bijt het spits af.

Dubbelbloed

Lees ook de nieuwe rubriek Dubbelbloed van schrijfster Etchica Voorn. Daarin gaat ze met vrouwen het gesprek aan over hun biculturele achtergrond. Spoiler: dit keer Ellen Brudet van Colourful Goodies.

Journaliste Tessel ten Zweege vraagt zich ondertussen af waarom we ons massaal blijven verbazen over gendergerelateerd geweld en legt dit voor aan Hedy d’Ancona en Jeanette Chedda.

Bestel het nummer hier of lees het nummer digitaal via de site of Blendle.