Galerie Mokum presenteert: The Female Gaze

Galerie Mokum presenteert van 22 april tot en met 20 mei de tweede editie van de groepstentoonstelling De Female Gaze: een manier om de zichtbaarheid van vrouwelijke kunstenaars te vergroten.

De Female Gaze is een term die de laatste jaren wordt gebruikt om kunst te omschrijven die het universele mannelijke perspectief ondermijnt. Bestaat er zoiets als een vrouwelijke blik? Kijken vrouwen anders dan mannen of is het voldoende als een werk door een vrouw gemaakt is? Een ding is zeker, om de vrouwelijke blik te herkennen moet de zichtbaarheid van vrouwelijke kunstenaars worden vergoot. 

Hanie Soltani
Wound blossoms, 2023

De 2de editie van deze groepstentoonstelling hoopt een bijdrage te leveren aan een diverser palet aan perspectieven en toont zeer  gevarieerd werk van vrouwelijke figuratieve kunstenaars. De galerie introduceert nieuwe namen als Hanie Soltani (Iran), Lavely Miller (Amerika), Alice De Vliegher (België) en Bea Sarrias (Spanje).

Hier vind je alle info.

%d bloggers liken dit: