Ruim 200 tips over 22 ongeïdentificeerde vrouwen

Er zijn ruim 200 tips binnengekomen bij de Nederlandse, Duitse en Belgische politie in de zoektocht naar de identiteit van 22 overleden meisjes en vrouwen. Volgens de politie zitten daartussen ook meerdere mogelijke namen van slachtoffers.

The girl on the parking lot

De politie uit Nederland, Duitsland en België riepen de hulp in van Interpol om samen de identiteit van 22 overleden vrouwen en meisjes te achterhalen. Ze werden vrijwel allemaal vermoord. De slachtoffers zijn afkomstig uit verschillende landen, waardoor het niet lukte ze te identificeren. Het gebeurde niet eerder dat Interpol informatie over ongeïdentificeerde slachtoffers deelt met het grote publiek.

Carice & S10
Onlangs startte de campagne waarin bekende vrouwen zoals Carice van Houten en S10 oproepen om informatie over de vrouwen te delen. Op de site van Interpol staat alle informatie van operatie Identify me.

Een week na de lancering zijn er in Duitsland 122 tips binnengekomen, in België 55 tips en in ons land 51 tips. En er zit bruikbare informatie tussen, aldus de politie.

%d bloggers liken dit: