Teken de petitie tegen vrouwenhaat

Online vrouwenhaat loopt volledig uit de hand, zo blijkt wel uit de actualiteiten. In komend nummer van Opzij, dat half juni uitkomt, besteden we hier veel aandacht aan. We starten een petitie tegen online vrouwenhaat waar we politie en OM oproepen hier prioriteit aan te geven en vragen social mediabedrijven hun verantwoordelijkheid te nemen om te zorgen dat het niet verder wordt verspreid.

Vrouwen in het publieke domein hebben het online steeds zwaarder te verduren. De haat kan hun carrière aantasten. Online haat is schadelijk voor je mentale gezondheid. Het weerhoudt vrouwen ervan om zich uit te spreken. Met deze petitie, die we bij de Tweede Kamer willen aanbieden, willen we zorgen dat vrouwen niet monddood worden gemaakt, slachtoffers zich gehoord laten voelen en zullen daders zich minder snel schuldig maken.

Teken onze petitie via deze link en maak een vuist tegen online vrouwenhaat.