Spanje komt met app om mannen meer in het huishouden mee te laten doen

De overheid in Spanje lanceert een app waarmee inwoners kunnen bijhouden hoeveel tijd ze bijhouden aan het huishouden. Dit moet leiden tot een eerlijke taakverdeling. Want de huishoudelijke taken zijn in Spanje nog niet zo eerlijk verdeeld.

Mentale last
Staatssecretaris Ángela Rodríguez zei dat het doel van de app was was om licht te werpen op de onzichtbare ‘mentale last’ die vrouwen overweldigend dragen als het gaat om huishoudelijke taken. Tegen het VN-comité vertelde ze: “We zullen binnenkort een app onthullen waarmee mensen de huishoudelijke taken kunnen bijhouden die verschillende leden van het gezin uitvoeren, zodat we kunnen zien hoeveel uren we ieder besteden. op huishoudelijk werk en zo de tijd die we aan dat huishoudelijk werk besteden opnieuw in te delen.”

Gelijkheid verbeteren
Ze zei dat de nieuwe app ontworpen is om ervoor te zorgen dat elk gezinslid taken moet vervullen. “We denken dat dit een oefening is die thuis kan worden gebruikt om de klusjes te verdelen tussen zonen, dochter, vaders, moeders of tussen huisgenoten of levenspartners, omdat de verdeling van die taken soms zo ongelijk is.” De app maakt deel uit van een groter plan van het ministerie van Gelijkheid, een reeks overheidsmaatregelen die bedoeld zijn om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen te verbeteren.

Vertaling: Oh the privileges. Like all those who are offended by the household chores distribution application, what really offends them is the possibility of having to start assuming their part at home. Feminists have been saying it for years: Manolo, Manolito, dinner by yourself.