The Little Mermaid draait nu in de bioscoop en dit is waarom je het moet zien

Een zwarte Ariel? Dat was de reactie toen bekend werd dat Halle Bailey de hoofdrol in de gelijknamige film zou vertegenwoordigen. Maar waarom niet? The Little Mermaid draait nu in de bioscoop, en de recensies in de grote kranten zijn allemaal heel positief.

De Volkskrant schrijft: “Baileys innemende vertolking van de roodharige zeeprinses, haar lieflijke présence en haar begenadigde zangstem bewijzen iedereens ongelijk. Het maakt de keuze van regisseur Rob Marshal (die eerder de remake Mary Poppins Returns uit 2018 maakte) daarom niet gewaagd, maar geslaagd. Dat geldt overigens ook voor de keuze van Javier Bardem als Ariëls vader, koning Triton. Ariëls zes zussen vertegenwoordigen ieder een zeerijk en een etniciteit.”

Kijk hier naar de trailer van The Little Mermaid.