Stop vrouwenhaat! Het nieuwe nummer van Opzij is nú verkrijgbaar

(c) Coverfoto: Corbino

Vrouwen zijn veel te vaak doelwit van (online) misogynie. In dit nieuwe nummer van Opzij een vuist tegen online vrouwenhaat. Onlangs lanceerde Opzij al een petitie, want vrouwenhaat moet beter aangepakt worden. In het nieuwe nummer praten we erover verder met Yesim Candan, Stella Bergsma en Maryam Hassouni. Hoe ervaren zij dit? “Mijn grootste haters zijn de witte mannen en daarom weet ik dat ik iets goed doe.” De petitie kun je via deze link nog steeds tekenen.

Slavernijverleden

Op 1 juli start officieel het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Noraly Beyer, Diana Vlet en Janice Deul hebben alledrie tot slaaf gemaakte voorouders, waarover we meer te weten komen. En hoe kijken zij eigenlijk tegen het herdenkingsjaar aan? Gastcolumniste Joyce Sylvester pleit voor meer ruimte om elkaar vragen te stellen over ons gedeelde slavernijverleden. Atria vult de mazen in ons geschiedenisonderwijs en vertelt ons alles over Sojourner Truth en Harriet Jacobs.

De financiële straf van het vrouw zijn

Dezelfde producten, andere prijzen. De ‘vrouwenversie’ van een product is gemiddeld 7 procent duurder dan de ‘mannenversie’. Hoe kan dat en wat kunnen we ertegen doen? Het lezen van dit stuk kan je een hoop geld besparen in de toekomst.

Long covid

Long covid is een ziekte met een lange adem die vaker vrouwen treft dan mannen. Hoe is het voor deze vrouwen? In dit nummer persoonlijke portretten van verschillende vrouwen die erdoor getroffen zijn.