Winnaars TEDxAmsterdamWomen Talent Night 2023 bekend

De zoektocht naar nieuw talent werd dit jaar tijdens de finale van Talent Night 2023 afgesloten met twee winnaars: Lies Oudemans en Lauriane Almeda. Als onderdeel van de wereldwijde TED-community, heeft TEDxAmsterdam Women de afgelopen maanden diverse voorrondes georganiseerd om nieuw talent te ontdekken dat een plek verdient op de iconische ‘rode stip’ tijdens het jaarlijkse evenement op woensdag 29 november.

Op vrijdag 9 juni vond de Talent Night 2023-finale plaats in Park Centraal Amsterdam. De competitie heeft getalenteerde individuen uit het hele land aangetrokken, met weinig tot geen ervaring in spreken in het openbaar, maar met inspirerende verhalen om te delen. De finalisten hebben de afgelopen maanden intensieve coaching ontvangen van TED-coaches om hun verhaal te ontwikkelen tot een meeslepende TED-talk. Tijdens de finale werden dit jaar niet één, maar twee winnaars gekozen, die beide indruk maakten met hun inspirerende en innovatieve verhalen. De juryleden waren onder de indruk van de uitzonderlijke kwaliteit van de pitches en de impact die de winnaars maakten op het publiek.

Twee winnaars
De eerste winnaar is Lies Oudemans, een visionaire ondernemer die vrouwen aanmoedigt om te beleggen. Haar ideeën over hoe het verrijken van je financiële kennis gendergelijkheid bevordert en maatschappelijke stereotyperingen doorbreekt, heeft indruk gemaakt op de juryleden. Lies zal haar innovatieve inzichten delen tijdens haar TED-talk op 29 november. De tweede winnaar is Lauriane Almeda, een gepassioneerde, sociale ondernemer. Haar pitch, dat zich richt op het bevorderen van diversiteit binnen het bedrijfsleven, heeft de juryleden diep geraakt. Lauriane zal haar inspirerende verhaal delen met het publiek tijdens het jaarlijkse TEDxAmsterdam Women-evenement.

“De Talent Night van TEDxAmsterdam Women bood ons ook dit jaar weer een geweldige gelegenheid om nieuw talent in Nederland te ontdekken”, aldus Helen Pink, de organisator van TEDxAmsterdam Women. “We zijn enorm blij om zowel Lies Oudemans als Lauriane Almeda te verwelkomen op ons podium in november. Hun persoonlijke en vooruitstrevende TED-talks zullen ongetwijfeld een blijvende indruk maken op ons publiek.”

TEDxAmsterdam bijwonen
TEDxAmsterdam Women is een platform dat vrouwen van verschillende achtergronden, leeftijden en ervaringen samenbrengt om ideeën te delen, elkaar te inspireren en te versterken. Het jaarlijkse evenement op woensdag 29 november zal zowel een avond vol inspirerende TED-talks als een waardevolle netwerkmogelijkheid bieden. Het jaarlijkse TEDxAmsterdam Women evenement vindt plaats op woensdag 29 november in Theater Amsterdam. Het evenement is geheel Engelstalig. Voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop, bezoek https://www.tedxamsterdamwomen.nl/.