Rikkie Kollé krijgt als nieuwe Miss Nederland felicitaties maar ook veel haatreacties

Dit weekend won Rikkie Kollé als eerste trans vrouw de Miss Nederland verkiezing. Naast alle felicitaties heeft ze veel te maken met haat- en transfobe berichten. Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat ze geen vrouw is en dat ze de plek van ‘echte vrouwen’ inneemt.

Foto: instagram Miss Nederland

De jury zei: “Deze finalist heeft tijdens de hele show gestraald en heeft in het traject ook de grootste progressie doorgemaakt. Zij heeft een ijzersterk verhaal met een duidelijke missie. De jury is ervan overtuigd dat de organisatie met veel plezier met deze jonge vrouw gaat samenwerken.” Rikkie schreef op haar Instagram: “Vol trots wil ik een rolmodel en voorbeeld kunnen zijn voor al mijn jongere trans personen die niet meer durven te dromen door pesterijen.”

Op social media was maandag de #ikbeneenvrouw trending, daarin uiten mensen hun ongenoegen met de benoeming van Kollé tot Miss Nederland. Kollé: “De vele honderden negatieve reacties laten zien dat we er nog lang niet zijn.”

%d bloggers liken dit: