Iran verbiedt filmfestival vanwege poster van actrice zonder hijab

Iran heeft een filmfestival verboden omdat op de promotieposter een actrice zonder hijab stond, zo schrijft CNN. De 13e editie van het Iranian Short Film Association (ISFA) mag daardoor niet doorgaan.

De 13e editie van het festival werd verboden nadat het Iraanse Ministerie van Cultuur en Islamitische Leiding de poster ongepast vond. “De minister van Cultuur en Islamitische Leiding heeft persoonlijk een bevel uitgevaardigd om de 13e editie van het ISFA Film Festival te verbieden, nadat hij in strijd met de wet een foto van een vrouw zonder hijab op de poster had gebruikt”, zei de woordvoerder van het ministerie, Mohammad Mehdi Samoui, in een verklaring volgens nieuwsbureau IRNA.

Sinds deze maand is de zogeheten moraalpolitie weer actief in Iran en wordt er streng gecontroleerd op vrouwen die “ongepast” gekleed gaan.