Straf van politicus en mensenrechtenactivist Aung San Suu Kyi deels kwijtgescholden, maar moet vast blijven zitten

Een deel van de straf van Aung San Suu Kyi wordt kwijtgescholden door het militaire bewind in Myanmar. Er gaat 6 jaar van haar straf af, maar ze moet nog 27 jaar vast blijven zitten. Volgens staatsmedia is de clementie van de junta in het kader van een religieuze ceremonie. Critici noemen de vermindering een wassen neus. In totaal kregen 7000 gevangen strafvermindering.

Aung San Suu Kyi

In 1991 won de politica de Nobelprijs voor de Vrede. Ze heeft gevangenisstraf gekregen voor onder meer corruptie, maar de straf is volgens mensenrechtenactivisten vooral bedoeld om Suu Kyi politiek uit te schakelen. Ze zat in de gevangenis en werd onlangs overgeplaatst naar een appartement voor hoge overheidsfunctionarissen.

%d bloggers liken dit: