Outfits van Lady Di te zien in Kunstmuseum Den Haag

Twee outfits uit de garderobe van stijlicoon Prinses Diana, door velen liefkozend Lady Di genoemd, maken de tentoonstelling Royals & Rebels – British Fashion in Kunstmuseum Den Haag compleet. Vanaf 9 september kan iedereen deze komen bewonderen.

Mandatory Credit: TIM ROOKE / Rex Features Ltd. PRINCESS DIANA 1997 British royalty in New York America for charity auction sale of her dresses chanel bracelet jewellery ?

‘I don’t go by the rule book. I lead from the heart, not the head’ – Diana, Princess of Wales

Prinses Diana was een waar stijlicoon en is dat vandaag de dag – 26 jaar na haar overlijden – nog altijd. Door haar authentieke persoonlijkheid en warme contact met mensen groeide zij tijdens haar leven uit tot ‘the people’s princess’ of ‘Queen of people’s hearts’. In de media stond haar garderobe continu in de spotlights. Alles wat de prinses aantrok, werd meteen een trend. Dus ook al werd zij zelf niet graag een ‘icoon’ genoemd, ze was het wel degelijk.  

Chanel en Walker

In Royals & Rebels zijn twee van haar outfits te zien. Een zwarte Chanel ‘dress jacket’ is een ontwerp van Karl Lagerfeld van rond 1990. Het is een typisch voorbeeld van ‘power dressing’ waarmee prinses Diana sterk wordt geassocieerd. Zij droeg dit Chanel-jasje bij meerdere gelegenheden tussen 1990 en 1993, waaronder de begrafenis van haar vader en die van haar grootmoeder. Een letterlijk schitterende cocktailjurk is ontworpen door de Britse Catherine Walker. In 1997, het jaar van haar overlijden, veilde Lady Di een deel van haar garderobe en deze jurk is speciaal voor de prinses gemaakt voor de gala preview. De cocktailjurk is gemaakt van zijde en geborduurd in reliëf met rozen en blaadjes met zilverdraad en ontelbare strass-steentjes.

%d bloggers liken dit: