Deze vrouwen zijn genomineerd voor de verkiezing Ondernemende Vrouw

Voor het tweede jaar organiseren ABN AMRO MeesPierson en Choices by DL de Verkiezing Ondernemende Vrouw. Het is een initiatief ontstaan vanuit het juwelenmerk om meer collectief draagvlak te creëren voor vrouwelijke ondernemers. De bank sloot zich aan om samen vrouwelijke ondernemers van nu en van de toekomst te versterken, onder meer door hen met elkaar in contact te brengen. 

In de Verkiezing Ondernemende Vrouw 2023 zijn twaalf vrouwelijke ondernemers genomineerd verdeeld over drie categorieën: duurzaamheid, filantropie en media persoonlijkheid. Dit zijn de genomineerden: Veerle Vrindts, Jannet Vaessen, Nikky Hofland, Esther Vergeer, Lori Goff, Amanda van Doorn, Debra Aurich-Koomen, Anne Pleun van Eijsden, Janine Kho, Mandy Woelkens, Eveline Wu en Fidan Ekiz.

Onder de genomineerden van de Verkiezing Ondernemende Vrouw 2022 is een hecht netwerk ontstaan, merken de organisatoren. “The old boys network is een bekend fenomeen. Als CCO bij GASSAN zie ik nog steeds dat er veel mannen aan de top zitten en het zou mooi zijn als we er samen met ABN AMRO Mees Pierson voor zouden zorgen dat dit meer onder de aandacht komt en dat uiteindelijk meer vrouwen de top bereiken”, aldus Debora Huisman-Leeser, creatief directeur van GASSAN.

“Het leuke is dat uit de eerste verkiezing die we organiseerden een soort new girls network is gekomen. De organisatoren, de boegbeelden en alle genomineerden zitten samen in een appgroep. Daarin vragen ze elkaar om mee te denken over een initiatief, worden er introducties binnen het eigen netwerk aangeboden en ook zijn er inmiddels concrete samenwerkingen ontstaan.”

De Ondernemende Vrouw 2023 wordt gekozen door het publiek via een online stemmodule. Degenen met de meeste stemmen wint een bedrag van €2.000,- wat ze kan doneren aan een zelfgekozen doel. Volgens de organisatoren is ‘eerste worden’ niet het belangrijkste. “Voor de winnaar is er weliswaar een geldprijs”, legt Huisman-Leeser uit, “maar door het plezier en alle ideeën die uit de contacten ontstaan wint uiteindelijk iedereen.” De winnares zal het gewonnen bedrag doneren aan een zelfgekozen doel. De uitreiking vindt plaats op 5 oktober in het Ketelhuis van GASSAN Diamonds in Amsterdam.