“Se Acabó” (het is voorbij) zeggen Spaanse vrouwen en mannen na kus bondsvoorzitter

“Se Acabó!” staat op spandoeken van Spanjaarden tijdens demonstraties tegen de voetbalbondsvoorzitter Luis Rubiales. Aanleiding vormt ‘de kus’ die hij gaf op de mond van wereldkampioen Jennifer Hermoso, tijdens het WK Voetbal voor de ogen van de hele wereld. Was de kus nou gewenst of niet? Daarover wordt nog altijd gespeculeerd. Door alle protestacties wordt er een vergelijking gemaakt met #MeToo van een aantal jaar geleden.

De wereldvoetbalbond FIFA heeft Rubiales voorlopig geschorst voor minimaal 90 dagen afwachting van de uitkomst van het onderzoek dat de bond naar hem is gestart. Volgens hem ging het om een euforische kus. Hermosa heeft officieel een klacht ingediend tegen hem omdat de kus ongewenst was.