De 6e geschiedenisles die je nooit hebt gehad: een avond over feminisme en klimaat

Over zogenaamde ‘verleidster’ Cleopatra heb je vast wel gehoord op school. Maar leerde je ook over Vandana Shiva of bell hooks? Educatieplatform F-site geeft je geschiedenislessen die afrekenen met de eenzijdige beeldvorming rondom historische vrouwen.

De zesde editie op vrijdag 13 oktober staat in het teken van klimaatverandering en feminisme. Vrouwen hebben altijd de helft van de wereldbevolking uitgemaakt en zijn ook nog eens veel vaker de dupe van klimaatverandering. Waarom leren we  dan zo weinig over hen? Onder leiding van docent Aldith Hunkar leren we vrouwen van vroeger (opnieuw) kennen aan de hand van ludieke colleges van gastdocenten.

Eén van de sprekers is activist en schrijver Philsan Osman. Zij vertelt over de vrouwengroepen die toen en nu voor een beter klimaat strijden en geeft ze de erkenning die zij verdienen. Natuurkundige en hoogleraar wetenschapscommunicatie Margriet van der Heijden geeft vergeten vrouwelijke wetenschappers die al vroeg baanbrekend onderzoek deden naar klimaatverandering een podium. Daarnaast brengen singer/songwriter Chihiro Geuzenbroek en Jeike Meijer een muzikale ode aan klimaatactivisme.  Zij vertellen en zingen over de strijd die hun inheemse voorouders al hebben gevoerd.

Check hier alle info.

%d bloggers liken dit: